Ketsuppi Resepti
Löydä helppo ketsuppi resepti, jossa voit sävyttää makua omien mieltymysten mukaan. Opas ketsupin säilytykseen ja tarjoiluideoita herkullisiksi aterioiksi.
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kg ylikypsiä tomaatteja
1 varsisellerin varsi
1/2 fenkoli
1 iso nippu basilikaa
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl korianterin siemeniä
hyppysellinen kardemummaa
hyppysellinen neilikkaa
1 cm pala inkivääriä
mustapippuria
2 dl punaviinietikkaa
3 rkl fariinisokeria
suolaa
### Itse tehdyn ketsupin resepti
Tee itse herkullinen ketsuppi, jossa voit sävyttää makua chilillä tuliseksi tai fariinisokerilla lempeäksi – tee siitä juuri sinun makuusi sopiva!
1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja pilko tomaatit, selleri, fenkoli sekä basilika. Käytä basilikasta myös varret, sillä ne antavat lisää makua.
2. Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä ja lisää tomaattipyree. Kuori ja raasta inkivääri suoraan kattilaan. Lisää korianteri, kardemumma, neilikka ja tuoreesta myllystä rouhittu pippuri. Kuullota hetki, lisää pienennetyt kasvikset ja kuullottele, kunnes ne pehmenevät.
3. Soseuta kattilan sisältö sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos haluat erityisen sileän ja silkinpehmeän ketsupin, siivilöi seos hienolla siivilällä.
4. Lisää soseeseen punaviinietikka, fariinisokeri ja suolaa maun mukaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, sekoittaen välillä. Maistele välillä ja säädä makua tarpeen mukaan lisäämällä sokeria, suolaa tai pippuria. Voit myös kokeilla muita mausteita, kuten chiliä, paprikaa tai kanelia – anna mielikuvituksen ja oman makuaistisi olla rajana.
5. Kaada valmis ketsuppi desinfioituihin purkkeihin. Säilytä kylmässä, jolloin ketsuppi säilyy useita viikkoja.
**Valmistusaika:** 1,5 tuntia **Annosmäärä:** noin 1 litra







