Kurpitsavuoka

Valmista herkullinen kurpitsavuoka raa'asta kurpitsasta! Tässä yksinkertaisessa reseptissä kurpitsa paistetaan, soseutetaan ja maustetaan täyteläisesti. Täydellinen ruoka 6 hengelle – kokeile tänään!

1 kg kurpitsaa
100 g vuohenjuustoa
50 g saksanpähkinöitä
20 g voita
1 dl kermaa
ripaus raastettua muskottia
timjamia tai salviaa
suolaa
mustapippuria

Esilämmitä uuni 200 asteiseksi.

1. Kuori kurpitsa ja pilko se kuutioiksi. Aseta kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista niitä, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Siirrä paistetut kurpitsakuutiot uunivuoassa ja soseuta ne tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon voita ja kermaa, ja sekoita hyvin.

3. Lisää saksanpähkinät, mausteet, hienonnetut yrtit ja murustettu vuohenjuusto kurpitsasoseeseen. Sekoita ainekset huolellisesti ja anna ruoan kypsyä uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile ruoka esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa.

Valmistusaika: 60 minuuttia Annosmäärä: 6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä : 
6