Latva-artisokka Parmesaanilla

Valmista herkullinen latva-artisokka parmesaanimajoneesilla ja sitruunavoilla. Noudata yksinkertaista ohjetta ja nauti täydellisestä ateriasta 45 minuutissa.

4 latva-artisokkaa
5 l vettä
suolaa
1 sitruuna
50 g voita
Parmesaanimajoneesi
1 kananmuna
2 tl dijonsinappia
1/2 tl suolaa
1 tl valkoviinietikkaa
2 1/2 dl rypsiöljyä
1 dl parmesaania raastettuna

1. Murskaa kananmuna kapean ja korkean kulhon pohjalle. Lisää etikka, sinappi ja suola. Kaada öljy viimeisenä joukkoon, varmistaen, että se on huoneenlämpöistä.

2. Aloita sekoittaminen painamalla sauvasekoitin pohjaan ja käynnistä se. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää hitaasti ylöspäin, kunnes koko massa on tasaista. Lisää parmesaaniraaste ja sekoita hyvin. Anna majoneesin maustua jääkaapissa.

3. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu talteen sitruunavoita varten. Viipaloi sitruuna.

4. Katkaise latva-artisokan varsi irti esimerkiksi keittiötason reunaa vasten, jotta pohjan sitkeät kuidut katkeavat. Lisää keitinveteen suolaa ja viipaloitu sitruuna, jotta latva-artisokan väri säilyy keitettäessä. Keitä runsaassa vedessä noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys artisokan kantaosasta haarukalla tai hammastikulla. Valuta artisokat hyvin.

5. Sulata voi kattilassa ja sekoita mukaan säästämäsi sitruunan kuori sekä mehu.

Latva-artisokka syödään yksi suomu/lehti kerrallaan. Irrota suomu, dippaa tyviosa edellä sitruunavoihin tai parmesaanimajoneesiin, ja vedä maukas sisus hampaillasi suuhusi. Kun kaikki suomut on syöty, jäljelle jää latva-artisokan pohja. Poista sen pinnalta karvainen osa ja nauti sisuksesta.

Valmistusaika: 45minAnnosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä : 
4