Linssibolognese

Kokeile linssibolognesea, herkullista vegaanista versiota perinteisestä spagetti bolognesesta. Helppo tehdä ja täynnä makuja – resepti valmis 35 minuutissa!

400 g linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
400 g tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
ripaus pizzamaustetta
ripaus chilimaustetta
2 dl vettä
öljyä paistamiseen

Linssibolognese on herkullinen vegaaninen versio perinteisestä spagetti bolognesesta. Tämä resepti on helppo tehdä ja täynnä makuja!

1. Aloita huuhdolemalla linssit huolellisesti kylmän veden alla ja valuta ne hyvin. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuori porkkana ja raasta se kulhoon.

2. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli keskilämmöllä öljyssä. Lisää raastettu porkkana ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla, kuten pizzamausteella, yrteillä tai chilillä.

3. Lisää linssit ja vesi kattilaan. Anna ruoan kiehahtaa ja hauduta sitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.

Tarkista linssien kypsyys ja tarjoile linssibolognese mieluisasi pastan kanssa. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

Valmistusaika: 35 min.
Annosmäärä: 4-6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä : 
6