Pinaattilätyt
Valmista herkulliset pinaattilätyt nopeasti ja helposti! Resepti sisältää ohjeet ohutten lettujen paistamiseen ja vinkkejä täytteiksi. Nauti lämpiminä hillotettujen puolukoiden kanssa.
75 g pakastepinaattia
2½ dl maitoa
½ dl voisulaa
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1. Sulata pinaatit joko yön yli jääkaapissa tai mikrossa käyttämällä pientä määrää vettä. Yhdistä sulatetut pinaatit ja maito. Lisää joukkoon voisula ja sekoita massa tasaiseksi tehosekoittimella tai käsin vatkaten. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa ne voimakkaasti seokseen.
2. Sekoita keskenään vehnäjauho ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan pienissä erissä, jotta massa ei paakkuunnu. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä peitettynä 5–10 minuutin ajan.
3. Paista kuumalla pannulla runsaassa voissa mahdollisimman ohuita lettuja. Käännä pinaattiletut pitkällä lastalla, kun keskusta on vaihtanut väriään.
Nauti lettuja lämpiminä esimerkiksi hillotettujen puolukoiden ja ranskankerman kera.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1