Ranskalaiset polentatikut
Valmista herkullinen ranskalainen pääruoka polentatikuista! Helppo resepti, joka sopii 4 hengelle. Nauti kultaisista tikuista parmesaanin ja kastikkeiden kera.
4 dl kasvislientä
1 dl maitoa
1 rosmariinin oksa
2 dl polentaa
2 + 1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl voita rypsiöljyä suolaa
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
1. Kuumenna kattilassa liemi ja maito rosmariinin oksan kanssa. Lisää joukkoon polenta ja vatkaa tasaiseksi. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoittaen koko ajan.
2. Nosta kattila liedeltä ja poista rosmariinin oksa. Sekoita joukkoon 2 dl parmesaaniraastetta ja voi, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää.
3. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Levitä polentamassa pellille tasaisesti ja tasoita noin 2 cm paksuiseksi. Anna jäähtyä ja pakasta noin 15 minuuttia.
4. Leikkaa jähmettynyt polenta ranskalaisen mallisiksi tikuiksi. Sivele kaikki sivut öljyllä ja mausta suolalla.
5. Kypsennä polentatikut uunissa 10 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kaikin puolin kultaisia.
6. Siirrä valmiit tikut tarjoiluastiaan ja koristele runsaalla parmesaaniraasteella. Tarjoile heti mieleisesi kastikkeiden ja salaatin kera.
Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 4