Sienimuhennos
Valmista herkullinen sienimuhennos ja täyteläinen polenta. Resepti sisältää yksityiskohtaiset ohjeet ja valmistusaika on vain 30 minuuttia + 4 tuntia haudutukseen. Täydellinen ateria 2–3 hengelle!
POLENTA
150 g polentaa
6 dl kanalientä
2 valkosipulinkynttä
(timjamin oksia tai 1tl kuivattua timjamia)
50 g voita
50 ml oliiviöljyä
750 g raastettua parmesaanijuustoa
(1 rlk tryffeliöljyä)
SIENIMUHENNOS
300 g tuoreita tai pakastesieniä
30 g kuivattuja sieniä (suppilovahvero, herkkutatti tms.)
1 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä
1 silputtu salottisipuli
50 ml oliiviöljyä (paistamiseen)
20 g voita (paistamiseen)
kevätsipulia tai silputtua persiljaa
1. Kuullota valkosipulinkynsiä ja timjamia oliiviöljyssä. Lisää polenta ja kuullota 1–2 minuuttia keskilämmöllä. Kaada joukkoon kanaliemi ja anna hautua hiljalleen noin 4 tuntia.
2. Valmista sienimuhennos: Kuullota sienet pannulla voin ja öljyn sekoituksella. Lisää kokonaiset valkosipulinkynnet sekä hienonnettu salottisipuli. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Halutessasi voit lisätä valkoviinin ja anna kiehua kasaan. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
3. Viimeistele polenta – vatkaa polenta tasaiseksi lastalla tai vispilällä. Tarvittaessa lisää lientä tai vettä, jotta polenta saa sopivan rakenteen.
4. Lisää polentaan voi, parmesaani ja tryffeliöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita silputtu kevätsipuli tai persilja sienimuhennokseen ja tarjoile polentan kanssa.
Valmistusaika: 30 minuuttia + 4 tuntia haudutukse
en Annosmäärä: 2–3