Tattariletut

Kokeile tattarilettuja – gluteeniton ja ravitseva vaihtoehto perinteisille letuille! Tässä yksinkertainen tattarijauho resepti suolaisilla täytteillä. Nauti herkullisista tattariletuista aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi.

Tattariletut
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl jauhoa
1 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
voita paistamiseen
Täytteet
½ pkt kirsikkatomaatteja
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
4 paistettua kananmunaa
1 pussi pinaattia
1 pussi juustoraastetta
+ mielesi mukaan esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja

1. Vatkaa munat ja jauhot huolellisesti vispaten suolalla maustetun maidon joukkoon. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä liinan alla.

2. Taikinan turvotessa pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Revi ilmakuivattu kinkku syötävän kokoisiksi paloiksi ja paista kananmunat pannulla. Pese pinaatit ja kuivaa huolella.

3. Paista lettutaikinasta isoja ja ohuita lettuja. Tattari käyttäytyy paistaessa samalla tavalla kuin vehnä, ja voit kääntää letut, kun taikina on keskeltäkin vaihtanut väriään ja reunat irtoavat pannusta. Paista niin monta lettua, kuin taikinasta riittää.

4. Täytä suolaiset letut tomaateilla, kinkulla, kananmunalla, pinaatilla ja juustoraasteella.

Nauti sellaisenaan tai vaikkapa villiyrttisalaatin kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4

---

### Tattariletut: Gluteeniton ja Herkullinen Vaihtoehto Perinteisille Letuille

Tattariletut ovat maukas ja ravitseva vaihtoehto perinteisille vehnäjauholetuille, ja ne sopivat erityisesti niille, jotka etsivät gluteenitonta vaihtoehtoa. Nämä letut valmistetaan tattarijauhosta, joka antaa niille erityisen täyteläisen ja hieman pähkinäisen maun. Tattariletut ovat monipuolinen ruoka, joka sopii niin suolaisten kuin makeiden täytteiden kanssa, ja ne ovat erinomainen valinta aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi.

#### Gluteeniton ja ravitseva tattarijauho Tattarijauho on erinomainen gluteeniton vaihtoehto, joka tuo lettuihin syvää makua ja pehmeän rakenteen. Tattari on ravitseva vilja, joka sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja kivennäisaineita, tehden tattariletuista terveellisen valinnan. Tattarijauhosta valmistetut letut ovat rakenteeltaan hieman paksumpia ja täyteläisempiä kuin tavalliset vehnäletut, mikä tekee niistä erityisen tyydyttäviä ja herkullisia.

#### Monipuolinen ja muunneltava ruokalaji Tattariletut ovat uskomattoman monipuolisia, ja niitä voi helposti muunnella eri makujen ja täytteiden mukaan. Suolaiset täytteet, kuten savulohi, smetana ja tilli, sopivat erinomaisesti tattarilettujen kanssa, tuoden annokseen pohjoismaisia makuja. Voit myös kokeilla esimerkiksi sienitäytteitä tai vuohenjuustoa ja hunajaa, jotka luovat ainutlaatuisen makuyhdistelmän. Jos pidät makeista letuista, tattariletut sopivat loistavasti myös hillon, marjojen ja kermavaahdon kanssa, jolloin ne toimivat herkullisena jälkiruokana tai brunssitarjottavana.

#### Erilaisia tarjoiluehdotuksia Tattariletut ovat erinomainen valinta monenlaisiin ruokailutilanteisiin. Ne sopivat täydellisesti tarjottavaksi brunssilla, jossa ne voivat olla osa monipuolista kattausta erilaisilla täytevaihtoehdoilla. Illallisella tattariletut toimivat hyvin kevyenä pääruokana yhdessä raikkaan salaatin tai keiton kanssa. Ne ovat myös mainio vaihtoehto juhlien alkuruokana tai pikkusuolaisena, kun haluat tarjota vieraille jotain erilaista ja gluteenitonta.

#### Nauti tattariletuista kotona Tattariletut ovat herkullinen ja gluteeniton vaihtoehto, joka sopii moneen eri tilanteeseen ja ruokavalioon. Ne ovat helppoja valmistaa ja tarjoavat loputtomasti muuntelumahdollisuuksia erilaisilla täytteillä ja lisukkeilla. Kokeile tattarilettuja seuraavalla kerralla, kun haluat tarjota perheellesi tai ystävillesi jotain erityisen maukasta ja terveellistä – nämä letut hurmaavat varmasti kaikki ruokailijat ja tekevät ateriasta erityisen nautinnollisen!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä : 
4