Vohvelimunakas
Tee herkullinen vohvelimunakas vohveliraudalla! Tässä yksinkertainen resepti, jossa käytetään juustoa, sipulia ja kirsikkatomaatteja. Nauti lounaana tai aamupalana. Valmistusaika vain 25 minuuttia!
2 kananmunaa
1 rkl maitoa
1 rkl juustoraastetta
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
ripaus suolaa ja pippuria
TÄYTTEET
1/2 sipuli
1 kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kourallinen sekalaisia kasviksia
voita vohveliraudan voiteluun
1. Lämmitä vohvelirauta valmiiksi, jotta se on sopivassa lämpötilassa munakkaan paistamista varten.
2. Sekoita kulhossa kananmunat, maito, juustoraaste ja mausteet. Voit valita juustoksi esimerkiksi sinihomejuuston tai mozzarellan, jotka sopivat munakkaaseen erinomaisesti. Vatkaa massa haarukalla tai pallovatkaimella, kunnes se on tasaista ja ilmavaa, jotta munakas kypsyy tasaisesti vohveliraudassa.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös kirsikkatomaatit ja valitse muut kasvikset, joita haluat käyttää. Esimerkiksi herkkusienet, pekoni, munakoiso, paprika tai muut herkut sopivat täytteiksi mainiosti.
4. Kun kaikki ainekset on valmisteltu, kaada munakasmassa voideltuun vohvelirautaan. Lisää valmistelemasi täytteet ja ripottele päälle juustoraastetta tai yrttejä oman maun mukaan. Paista munakasta vohveliraudassa noin 3–4 minuuttia. Raudan koosta riippuen voit paistaa munakkaan kansi kiinni tai auki. Tarkkaile munakkaan kypsyyttä silmämääräisesti ja nosta se kypsänä suoraan tarjoilulautaselle.
Nauti vohvelimunakas helppona lounaana salaatin kera tai myöhäisenä aamupalana leivän kanssa. Kokeile munakasta erilaisten maustekastikkeiden tai majoneesin kanssa!
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: vohvelirauta


